PROJECT

Ongetwijfeld kent ook ú mensen die het in dit leven niet getroffen hebben: aangeboren beperking, invalide na ongeval of door chronische ziekte, financieel of emotioneel uitgeput door een zware behandeling, een ernstige diagnose of burn-out, hoge leeftijd of sociale armoede. Juist die mensen hebben meest nood aan een ontspannen vakantie, maar missen vaak de nodige middelen: onderzoek toont aan dat voor meer dan 300 000 Vlamingen vakantie financieel niet haalbaar is. In deze maatschappij willen we dan ook dit aspect van ziek-zijn belichten, waarbij we u graag een voordelig en kwalitatief hoogstaand vakantieverblijf voorstellen.

Stille, groene gebieden hebben een gunstige invloed op de gezondheid en het welbevinden. In het groene hart van Frankrijk, de Loire-vallei aan de rand van Bourgogne, vonden we een vakantie-domein omgeven door weidse graanvelden en schaduwrijke bossen: 2 ha gezondheid, stilte en rust op amper 5 uur rijden van Brussel. Het terrein omvat twee gebouwen, met respectievelijk 3 en 7 slaapkamers, naast de noodzakelijke sanitaire voorzieningen en keukens. U kan er terecht voor korte of lange verblijven, alleen of in groep, om er op eigen ritme te wandelen, lezen, herstellen of een bezoek te brengen aan de talrijke culturele centra in de buurt. Om ook rolstoelgebruikers comfortabel te laten verblijven worden momenteel nog aanpassingswerken uitgevoerd, waarvoor de huuropbrengsten zullen aangewend worden.

In een maatschappij die druk, drukker, drukst is, wil dit een plek zijn waar u tot rust kan komen. Iedereen die wil stilstaan bij zijn eigen leefsituatie of die zijn leven een nieuwe wending wil geven is hier welkom. Als alle geluid om ons heen wegvalt, horen we alleen nog maar de drukte in ons eigen hoofd: de uitdaging is om er afstand van te leren nemen. Wie daarin slaagt kan de herwonnen rust ook meenemen naar de drukte van alledag.

Nood aan zo’n welverdiende rustpauze? Charentonnay verwacht u! Iedereen die een verblijf boekt, steunt hiermee ons project.

Kent u iemand die kampt met een ernstige aandoening? Stuur dit bericht gerust door: mensen met fysische of psychische gezondheidsproblemen (vb herstel na een ingreep, kankerpatiënten, CVS en fibromyalgiepatiënten, mensen met burn out, depressie, …) krijgen voorrang én korting (met medisch attest).

Niet echt zin in een vakantie op het Franse platteland maar u draagt dit initiatief een warm hart toe? Via ons mailadres zijn ook vakantiecheques te verkrijgen die u kunt schenken aan iemand uit uw omgeving. Kent u zelf niemand die in aanmerking komt? Geen probleem: wij maken er zelf een zwaar zieke blij mee.

Ons enthousiasme is aanstekelijk en u wil zelf graag meewerken om dit ideaal te verwezenlijken? Alle helpende handen of andere ondersteunende initiatieven dragen een steentje bij om de droom waar te maken: dank bij voorbaat voor elke creatieve inbreng, samen lukt het zeker! Wij zijn alvast klaar om iedereen met open armen te ontvangen.

Alle info en reservaties via info@chercharentonnay.com